Nalle

Nalle oli viimeinen huudettava esine hyväntekeväisyyshuutokaupassa. Lapset eivät siitä olleet kiinnostuneita, se oli kulunut ja näytti pelottavalta, koska sillä ei ollut silmiä. Nainen huomasi pöydälle yksin jääneen pehmoeläimen ja otti sen syliinsä kuin lapsen. Hän maksoi nallesta kaksi euroa ja vei sen kotiinsa. Uudessa kodissaan nalle sai paikan kirjahyllyn päältä. Yöllä nalle kipusi alas ja hiipi nukkuvan naisen sängyn viereen. Siinä se seisoi kuin patsas paikoillaan kuunnellen naisen unta.
Aamulla nalle oli tavallisella paikallaan kirjahyllyssä. Mutta joka yö se tuli naisen luo tämän nukkuessa. Tätä jatkui, kunnes eräänä päivänä nainen tapasi miehen ja lopulta mies jäi naisen kotiin, nukkui naisen kanssa samassa sängyssä. Öisin nalle hiipi sängyn viereen ja katseli naisen vieressä nukkuvaa miestä. Sitten se eräänä yönä nosti tassunsa ja…
Seuraavana aamuna mies valitti naiselle, että oli nukkunut huonosti ja hänellä oli jotain kummaa särkyä. Sama asia toistui, kunnes oli kulunut viikko ja miehen olemus oli repsahtanut ja silmät olivat punareunaiset. Mies tilasi itselleen ajan lääkäriin tuskaisten kipujensa vuoksi. Nainen oli keittänyt kahvit miehen saapuessa lääkäriltä. Mutta tullessaan ovesta, mies ei riisunut kenkiään. Naisen yrittäessä kysellessä mitä oli tapahtunut, mies pakkasi tavaransa ja lähti, sanaakaan sanomatta.
Sinä yönä nainen itki sängyssään. Nalle seisoi makuuhuoneen hämärässä nurkassa odottaen naisen nukahtamista. Tyhjien silmäaukkojen kohdalta valui jotain, joka kimmelsi katulampun hohteen osuessa siihen.

0 kommenttia:

Blogger Templates by Blog Forum