SPONS 3000

Tänään oli huono päivä. Nainen tiesi heti astuessaan kerroskuljettimeen, ettei hänen olemuksensa tyydyttäisi edes omia, sentään melko matalia, kriteerejä palvelunantajan ulkoisesta habituksesta. Nahka kerta kaikkiaan roikkui tiukan haalarin kauluksen päällä ja kämmenselässä risteilevät suonet olivat kuin ryppyisellä nahan palalla peiteltyjä johtonippuja. Onneksi oli vielä jäljellä kymmenen tuntia virtuaalihahmojen käyttöaikaa. Naisen jalat olivat kuljettimen astinpaikoilla 30, siis miltei takaseinustalla ja hänen edellään seisoivat kolmeen ensimmäiseen kerrosjakamoon poistuvat virkailijat. Tuokin etuvasemmalla seisova nainen oli takuulla tullut Toimistotoimintojen Ylläpitoviraston ja Palveluosaston Valmistuslinjalta vasta hetki sitten. Nainen katsoi paikoilla 12 seisovan naisen virheetöntä ihoa ja sileitä käsiä. Sitten hän tuhahti ja suuntasi katseensa kerrosjakamovaloihin, enää yksi jakamo ja sitten hän poistuisi. Nainen päätti olla vilkaisematta kertaakaan käsiinsä.

Sixtel istui parinsa Profonin kanssa odottamassa virkailijan saapumista. Sixtelin koko nimi oli 2490 Sixtel SPX. Hän ja 2500 Profon SPX olivat valmistuneet kolme päivää aiemmin Teknisten Tarkistustoimintojen Ylläpitoviraston Valmistuslinjalta ja he olivat tulleet asunnon vuoksi. Sixtel katseli ympärilleen pienessä huoneessa. Seinällä oli liikkuva kuvamainos, jossa Asumistoimintojen Selvitysviraston Soveltumiskartoitustoimiston monivärisen tunnuksen alle heijastui näkymiä erilaisista asuintiloista. Profon naputteli kämmenillään Goink-rytmiä reisiinsä. Sixtel näytti sormi huulillaan, että Profonin piti olla hiljaa. Virkailija astui huoneeseen. Hänen hopeanharmaan haalarinsa rinnassa oli ASS:n logo. Tummat, kiiltävät hiuksensa nainen oli kiinnittänyt tiukalle sykerölle ja hänen ihonsa näytti kuin hehkuvan sileänä ja kauniina.
”Hyvää päivää ja tervetuloa !” virkailija sanoi istuuduttuaan tuolille heitä vastapäätä. Sixtel ja Profon tervehtivät.
”Tarkistan tiedot.” Virkailija painoi hoikilla sormillaan rannekkeensa ruutua ja ASS:n mainos katosi. Tilalle tulivat Sixtelin ja Profonin rekisteritiedot:
Valmistus: TTYV
Mallit: n2490 SPX ja m2500 SPX
Käyttöaika: 3 vuotta
Taso: SPONS, alemmat
Alue: Itäinen
Virkailija näppäili jälleen rannelaitettaan ja seinälle ilmestyi SPONS-3000 valikko. Nainen katsoi Sixteliin ja Profoniin ja kysyi:
”Oletteko tutustuneet SPONS-tasoihin ja mikäli olette, oletteko mahdollisesti jo valinneet teille sopivimman ?” Sixtel vilkaisi Profoniin, joka ei kuitenkaan halunnut puhua, vaan nyökkäsi Sixtelille, että tämä saisi vastata.
”Saimme esitekuvauksen ja olemme valinneet mielestämme parhaan vaihtoehdon, mutta tahtoisimme silti esittelykierroksen tähän valitsemaamme SPONS-3000 tasoon 3 .” Virkailija kääntyi, niin että näki seinällä olevan valikon.
”Olkaa hyvät ja pukekaa yhteyspäähineet.” He kaikki ottivat tuoliensa takana olevista telineistä kevyet kypärät ja asettivat ne siten, että virtuaaliristikko tuli silmien eteen. He kiinnittivät tietoanturit korvien takaisiin sisäänmenolinjoihin ja säätivät lopuksi kiristyksen sopivaksi.

Virkailija seisoi heidän edessään Itäisen Huhtikuun SPONS-3000 asuntorakennuksen sisääntuloaulassa. He seurasivat tätä pikakuljettimeen, jolla pääsi eri tasojen kerrosjakamoihin. Päästyään kolmosen jakamoon nainen näytti ranneketta lukijalle ja minuutin kuluttua he saapuivat maanalaiskerrokseen 35. He astuivat kerroskuljettimesta käytävähihnalle, virkailija näytti kaulallaan olevaa koodiavainta hihnan lukusilmälle ja kohta edessäpäin, hihnan sivussa, näkyi vihreänä hohtava valotaulu, jossa heitä kehoitettiin poistumaan hihnalta merkin kohdalla. Hetken kuluttua kaikki kolme astuivat kuljettimesta pieneen syvennykseen. Virkailija näytti koodiavainta seinässä olevalle lukusilmälle. Seinään avautui aukko ja he astuivat sisään SPONS-3000 sarjan 3-tason asuntoon.
Asunnon kuusikulmaisessa huoneessa oli neljä sinisellä ja vihreällä heijastettua seinää. Yhdellä seinällä olivat toimitusputkien luukut. Kahdeksan perusmalliin kuuluvaa tuleville hyödykkeille ja kaksi erityissopimustoimituksille tarkoitettua luukkua. Sen lisäksi olivat tietysti kuusi tyhjien pakkausten lähettämiseen suunniteltua sekä kaksi puhdistuslinjan luukkua. Yhdellä seinällä olivat peruskalusteiden säilytystilat. Sixtel kävi tutkimassa tämän seinän ensimmäisenä.
”Täällä on Kaksi Unta viereissänky !” hän huudahti Profonille, joka oli keskittynyt tulevien lähetysten luukkuihin.
”Ja tänne saa Historian Maailman !” Profon puolestaan hihkaisi innostuneena. He olivat tutustuneet Historian Maailman aikamatkoihin Teknisten perehtymisjakson aikana. Virkailija napsautti kalusteseinästä esiin kolme istuinta.
”Ehkäpä tarkastelemme asumisen ehtoja, siis mikäli tämä kolmonen tuntuu teistä sopivalta tasolta.” Sixtel ja Profon nyökkäilivät ja asettuivat istuimille. Virkailija heijasti rannekkeestaan seinälle asumisehdot.
”Tässä tasossahan asumisen kustannus on kolme tuntia työtä teknisellä osastolla viitenä päivänä viikossa kultakin asujalta. Lisäksi tulee kunkin asukkaan yhtenä päivänä kuun aikana toimia SPONS-valvojana. Tämä työ käsittää lähinnä asumisolojen tarkkailua ja toimitusputkien vikapäivystystä tämän rakennuksen valvomossa .”
”Kuulostaa kohtuulliselta.” Profon sanoi ja jatkoi ”Anteeksi, mutta on mahdollista saada jotain juomista.” Heti hänen sanojensa jälkeen yhteen vihreään seinään rävähti juomamainos. Herkullisen keltainen Ningo-juoma virtasi seinän kokoisissa kuvissa ja mainostajan ääni kehotti käyttämään tilaukseen perusputkea 4.
”SPONS-3000:lla on 5 minuutin krediitti esittelyä kohti, joten ole hyvä, sillä voit tilata kaksi juomaa.” Virkailija näpäytti rannekkeestaan tilauskrediitin tunnusnumeron. Ningo-juomamainoksen viereiselle seinälle ilmestyi Turonga-keksiä mutusteleva suu. Ääni kertoi Turongan saavan hymyn kaikille huulille. Profon kysyi Sixteliltä halusiko tämä Ningon. Sixtel nyökkäsi ja Profon meni tilausseinälle, avasi tilausnäytön ja tilasi kaksi Ningoa. Hetkessä Ningo-sylinterit liukuivat luukkuun numero 4.
”Eiköhän tämä ole meille aivan sopiva.” Profon sanoi Sixtelille ojentaessaan tälle juoman.
”Kyllä. Kyllä tämä on aivan sopiva ja maksu tuntuu sopivalta.” Hän kääntyi virkailijaan päin.
”Onko niin, anteeksi että kysyn, että tarviketilaukset voi myös maksaa valvontavuoroilla ?”
”SPONS-3000 todella on tehnyt sopimuksen perusluukkujen toimittajien kanssa ja te voitte halutessanne maksaa valvontavuoroilla. Monet ovatkin liikkumisen säästämiseksi käyttäneet tätä maksumuotoa, mutta toki perinteinen työskentely Toimitusosastolla, teidän tapauksessanne teknisissä tehtävissä, myös käy.”

Riisuttuaan kypärät ASS:n toimistohuoneessa, he solmivat asumissopimuksen ja virkailija etsi Keskustiedoista heille vapaan asunnon. Se sijaitsi Itäisen Huhtikuun SPONS-3000 rakennuksen maanalaiskerroksessa 87. Sixtel ja Profon saivat asumisen koodirannekkeet ja he lähtivät uuteen asuntoonsa iloisin mielin. Profon kuiskasi Sixtelille, kun he olivat päässeet kerroskuljettimeen.
”Eikö virkailija aivan lopussa näyttänytkin välillä Raatoselta ?” Sixtel tyrskähti kättään vasten ja nyökkäsi.
”Sinun juomatilauksesi ei kai kuulunut suunnitelmiin ja hahmoaika pääsi loppumaan kesken. Olikohan se jo viimeinen hahmoaika, mitä luulet. Joutuikohan virkailija heti meidän lähtömme jälkeen Raatosten Keräilyvarastoon ?”
He eivät kauempaa jaksaneet pohtia asiaa, sillä heidän kuuden kuun aikansa oli vasta alkanut.

0 kommenttia:

Blogger Templates by Blog Forum