Oikeaa asennetta

Aamiainen on päivän tärkeimpiä aterioita. Minunkin aamupalani sisältää joukon erilaisia hivenaineita, vitamiineja, kalsiumia, kuitua ja riittävän määrän nesteitä. Yhteensä 11 pilleriä ja iso mukillinen kahvia.
Työmatka sujuu näillä eväillä iloisessa haasteiden odotuksessa. Metrojunassa luen ilmaislehdestä päivän tärkeimmät uutiset. Juustometvurstipatongin kääreet tiputan aseman roskiin ja hyppään odottavaan bussiin. Seuraavalta pysäkiltä on mukava kävelymatka työpaikalle. Loistava tapa hoitaa päivittäistä liikuntaa.
Kiireinen puhelinten pirinä tervehtii minua ja käyn innokkaana hoitamaan osani firman menestyksestä. Käyn pikaisesti onnittelemassa työtoveriani hänen syntymäpäivänsä johdosta ja palaan tunnin kuluttua näyttöpäätteeni ääreen. Huomaan vesipulloni olevan miltei tyhjillään ja käyn täyttämässä sen. Avaan tietokoneen siivottuani kolme kertakäyttöistä kakkulautasta pois pöydältä. Pyyhin monitorista kermatahrat ja otan esille soittopyyntölappujen pinon.
Puolen tunnin säälimättömän pakertamisen jälkeen huomaan kellostani lounasajan olevan käsillä. Puen päällystakin ja poistun ruokaostoksille. Marketin iloisen taustamusiikin tahdissa keräilen koriini monipuolisen ja kevyen toimistolounaan ainekset. Valitsen pidemmän kävelyreitin takaisin. Hyötyliikunnan merkitystä ei pidä vähätellä. Kaksi lihapiirakkaa myöhemmin astun hissiin. Liityn työtovereideni seuraan valmistamani tonnikalanuudeliannoksen kanssa firman lounastilaan. Kieltäydyn holtittoman syöjän maineessa olevan kollegan tarjoamasta mustikkapiirakasta. Hän tuli niin onnettomaksi, että lupasin viedä pari palaa piirakkaa kotiini pakkaseen. Pahojen päivien varalle. Sitten työt jo jälleen kutsuvat. Mutta ensin virkistäytymään naistenhuoneeseen. Saatuani hampaani harjattua puhdistan vielä harjan huolellisesti, mustikkaväri tarttuu niin ikävästi.
Iltapäivällä iskee mieletön paniikki. Asiakkaat tuntuvat ajattelevan, että pystyn hoitamaan kymmentä asiaa yhtäaikaisesti. Ne eivät sitä paitsi ymmärrä, että yksikin soittopyyntö riittää, ei tarvitsisi liioitella. Eräskin oli jättänyt kuusi pyyntöä. Katson parhaimmaksi laskea hieman painetta. Puhuttuani hetken äidin kanssa saan voimaa kestää päivän loppuun. Kaksikymmentä minuuttia järjestelen soittopyyntöjä aakkosjärjestykseen ja arkistoin ne huolellisesti muiden tärkeiden dokumenttien seuraan Työt-mappiin. Hyvästelen työtoverit. On aika ryhtyä vaativaan, jokapäiväiseen vapaaehtoistehtävään. Päivän pääaterian suunnittelu ja ostosten teko. Kolmen suklaapatukan jälkeen tunnen veren sokerini olevan riittävällä tasolla voidakseni astua sisään lähikaupan ovesta. Nälkäisenä ja väsyneenä tehdyt ostospäätökset ovat usein epäviisaita. Hitaasti ja harkiten suoritan hankinnat.
Höyrytetty kuhafilee ja kaksi keitettyä perunaa maistuisivat varmasti, onnittelen itseäni loistavasta päivällisvalinnasta. Jälkiruuaksi olen valinnut raejuustoa ananasmurskan kera. Tunnen omituista suhinaa korvissani odottaessani perunoiden kiehumista. En millään kestäisi kahtakymmentä minuuttia tolpillani. Pyörtyminen ei tulisi kysymykseen, jääkaapin suorastaan tyhjänä ammottavasta sisätilasta saan ainekset voileipään. Perunat kypsyvät sopivasti, kun olen saanut tyhjän karjalanpiirakkapakkauksen ja kaksi lenkkimakkaran kuorta sullottua jäteämpäriin. On tärkeää järjestää syömiselle rauhalliset olosuhteet. Katan aterian kauniisti ja sytytän kynttilän. Istahdan pöydän ääreen. Viiden minuutin päästä puhallan kynttilän sammuksiin ja nostan lautasen tiskialtaaseen.
Katson lempiohjelmaani lempinojatuolissani. Tänään olen valinnut tv-juomaksi hiilihapollisen lähdeveden. Se huuhtelee mukavasti pois maistelemani uuden jäätelömerkin liian makean maun. Olin annostellut tätä uutuutta pienen palasen pikkuriikkiseen lasikulhoon. Eihän pidä liioitella herkkujen kanssa. Käytyäni kuusi kertaa pakastimella huomaan tyhjän jäätelörasian olevan sopiva säilytykseen. Huuhtelen sen kuumalla vedellä ja yritän järjestää sille paikan kuivauskaapista. Se on hieman vaikeaa, kaappi on täynnä tyhjiä jäätelörasioita.
Iltauutisten aikaan alkaa keittiöstä leijua herkullinen tuoksu. Siellä huomisen illallinen muhii uunissa. Laitan kypsentyneet tulisesti maustetut broilerinsiivet jäähtymään jääkaappirasiaan ikkunalaudalle. Kaksi siipipalaa lähtee mukaani maun tarkistamiskierrokselle olohuoneeseen. Viidentoista minuutin kuluttua huuhtelen tyhjentyneen jääkaappirasian ja päätän keittää kupin kahvia ja avata päivän postin. Sekoitan liian kuumaa juomaa ja luen saamiani kirjeitä. Kolmas maksuhuomautus, ilmoitus perittäväksi antamisesta. Huonoja kirjeitä. Onneksi joukossa on uusi postimyyntiluettelo. Syöksähdän syksyn muodin uusien tuulien vietäväksi. Kun avaamani suklaarusinapussi on tyhjä olen saanut kivan kokoisen tilaukseni valmiiksi. Kahvin päätän kaataa viemäriin. Ei todellakaan ole terveellistä enää tähän aikaan illasta nauttia kofeiinia.
On aika vetäytyä hyvin ansaitulle levolle. Avaan jääkaapin oven ja tuijotan iltapalaksi varaamaani rasvatonta jugurttipurkkia. Suurta tahdonvoimaa osoittaen suljen oven jättäen jugurtin kaappiin. Sängyssä suljen silmäni ja onnittelen itseäni. Minussa on asennetta. Oikeaa asennetta.

0 kommenttia:

Blogger Templates by Blog Forum